Arra vagy kíváncsi, mely Facebook posztok működnek a legjobban? Próbálnád növelni az elköteleződést vagy az elérést, amit a bejegyzéseid produkálnak? Hallottál már arról, hogy talán több fotót kellene posztolnod vagy több kérdést feltenned, esetleg több kérdést több képpel… rengeteg a javaslat, de mi az, ami a Te közönségednél működik? A Social Media Examiner cikke segít, hogy megtaláld azokat a Facebook poszttípusokat, amelyek a legjobbak az oldalad számára.

Miért kísérletezz?

A kísérletek segítségével felfedezheted mi az, ami működik az oldaladon, tehát nem kell egyszerűen más tanácsában feltétel nélkül megbíznod. Emellett pedig nagyszerűen tudnak segíteni abban, hogy kitalálj egy működőképes posztolási struktúrát, ami a jövőbeli tartalomkészítésben is útmutató lehet.

1. Keress ötleteket az Elemzésekben!

Az Elemzésekben találsz adatokat a legjobb poszttípusaidról (a Bejegyzések alatt), de nem feltétlenül kapsz teljes képet, ha az utóbbi időben nem publikáltál. Mindenesetre itt érdemes kezdened!

av-best-post-types-1

Egy másik lehetőség, ha szétnézel a Bejegyzések szekcióban és rákattintasz az egyik bejegyzésre. Így sok információhoz juthatsz az egyes posztokról.

av-post-level-data

 

2. Tervezd meg a kísérletet!

Találd ki, mely poszttípusokat akarod tesztelni és milyen hosszú ideig! Minél tovább tesztelsz a Facebook oldaladon, annál jobbak lesznek az eredményeid.

Ha ez megvan, várj egy napot, hogy minden eredmény befuthasson és ezután kezd összeállítani az adatokat! Először is töltsd le a poszt szintű információkat az Elemzésekből exportálással!

av-export-post-level

3. Gyűjtsd össze az adatokat!

Minden információt megtalálhatsz az exportálással letöltött Excel fájlban a hozzászólásokról, megosztásokról, továbbá a kattintásokról, az elérésről és az elrejtésekről is. A szükséges adatokat a táblázat releváns oszlopaiban találod meg, amiket érdemes saját szerkesztésűbe átmásolni, ahol összevetheted az összes információt és így megtudhatod, melyik poszttípus „nyerte” a napot. Emeld ki a győzteseket minden napon!

av-statistics

4. Következtess!

Ezekből az adatokból kirajzolódhat egy minta. Ami nyilvánvaló, hogy a státuszfrissítések a legjobbak a hozzászólásokat, lájkokat, elérést és egyéb kattintásokat illetően. Ha viszont azt látod, hogy például a link posztok is jól teljesítenek, azokat is tartsd észben! Ezen kívül összevetheted azt is, hogy adott bejegyzéstípus a nap mely időszakaiban hogyan teljesít!

Te futtattál már ilyen kísérleteket az oldaladon? Hogyan alakultak?