Az ENSZ hivatalosan is a lánygyermekek nemzetközi világnapjaként ismerte el október 11-et, amit a Facebook is megünnepelt a platformon. Ez a nap arról szól a nemzetközi szervezet szerint, hogy rávilágítson a nemek közötti egyenlőség fontosságára, és felhívja a figyelmet az esélyegyenlőségre az oktatásban.

Ezen a napon a legnagyobb közösségi platform azzal az üzenettel várta a felhasználókat a hírfolyamban, hogy a ma lánygyermekei a holnap vezetői. Ehhez létrehoztak egy speciális profilképkeretet is, amit bárki kipróbálhat, hogy felhívja a figyelmet a fiatal lányok oktatásának és támogatásának szükségességére.

A közösségi platform számos NGO-val együttműködve fejlesztette ki a kereteket és a filtereket, amik elsősorban a lánygyerekek oktatását tűzték ki céljukként, többek között a magyarországi Skool-lal is. A Facebook ezzel hozzájárult a Day of the Girl elnevezésű globális kampányhoz, aminek az a célja, hogy rámutasson a nőkkel szembeni diszkriminációra, és azokra a tényekre, hogy továbbra is aránytalanul kevés női vezető létezik a világon.

Így segít a Facebook szűrni a kamu híreket:

A Facebook új eszközével kiszűrhetjük a kamu híreket

A Facebook Rights Manager is bővült:

A Facebook Rights Manager újabb szolgáltatásokkal bővül

Forrás: Fast Company