Hihetetlen történet rázta meg a világot. Két tinédzser lány a TikTokon keresztül fedezte fel, hogy ikrek, és minden bizonnyal csecsemőkorukban rabolták el őket Grúziában. A lányok videói felkeltették egymás figyelmét a kísérteties hasonlóság miatt, ami további nyomozásra ösztönözte őket.

ABC News: Andrew Greaves

A nyomozás során kiderült, hogy Georgiában kiterjedt csecsemő-kereskedelem működhetett. A kórházak állítólag hazudták az anyáknak, hogy gyermekeik meghaltak szülés után, miközben titokban eladták őket örökbefogadó szülőknek. Egyesek szerint akár 120 ezer csecsemőt is érinthet az ügy.

Az egyik lány édesanyja, aki maga is örökbefogadta a lányát, úgy döntött, hogy segít kideríteni az igazságot. A DNS-teszt megerősítette, hogy a lányok valóban ikrek. Jelenleg együttműködnek a hatóságokkal, hogy leleplezzék a bűncselekményt és megtalálják a vér szerinti szüleiket.

Ez a történet nemcsak a lányok életét forgatta fel, hanem rávilágított potenciálisan súlyos bűncselekményekre Georgiában. A hatóságok komoly nyomozásba kezdtek, hogy kiderítsék a hálózat működését és felelősségre vonják a bűnösöket.

Forrás: ABC News