Nagyon komoly kalandjátékot készített az Old Spice.

Készíts bizonyos paramétereknek megfelelő fényképet, töltsd fel adott hashtaggel – ez a legtipikusabb közösségi játék, amit a cégek az Instagramon indítanak. Az Old Spice által felkért ügynökség, a Wieden + Kennedy azonban most olyat valósított meg, amitől sokaknak leesett az álluk.

A korábban annyira népszerű fantasy, sci-fi szerepjátékokon alapul a mostani instagramos játék koncepciója. Vagyis maga a fotó az Instagramon a “mesélő”, a kép leírásában van egy szituáció, és a megadott lehetőségek közül nekünk kell választani. A legegyszerűbb példán keresztül bemutatva: egy barlang bejáratánál állsz, bemész vagy nem? Ilyenkor választhatunk, hogy bemegyünk, ekkor megint egy hasonló választás elé állítanak minket, ha nem megyünk be, akkor pedig egy másik, hasonló szituációban találjuk magunkat.

Nos, kábé ezt láthatjuk itt is. Itt a választási lehetőségekhez újabb és újabb Instagram-fiókokat hoztak létre, amelyeket tageltek a képeken, így azokra rákattintva jutunk “előre” a sztoriban. Persze sosem tudhatjuk előre, mi vár ránk.

(via)