A közösségi oldal hamarosan új funkciókkal bővülhet.

A Facebook folyamatosan újít, tesztel, és a közelmúltban több apró jelbe is belefutott pár felhasználó, amik arra utalnak, hogy hamarosan változások jöhetnek. A lehetséges új funkciók között találni olyat is, ami az adminok munkáját segíti, de a fejlesztők gondoltak a felhasználói élményre is. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Az első dolog az az, hogy elképzelhető, hogy új üzenetküldő felület érkezhet az adminok számára. Íme egy screenshot arról, hogy most ez hogyan is néz ki:

facebook-admin-uzenet

És egy arról, hogy milyenné alakulhat át:

facebook-admin-uzenet-teszt

Jöhet továbbá egy olyan apróság, ami a felhasználókat célozza majd. Most egy olyan funkciót tesztel az oldal, aminek a lényege, hogy az emberek tényleg ne maradjanak le semmilyen fontos dologról sem.

Az oldalon a jobb felső sarokban (a kis földgömb ábránál) már megszoktuk, hogy láthatjuk az elmúlt napok értesítéseit – ha például valaki kedvelte egy fotónkat, vagy hozzászólt egy megosztásunkhoz. Ebben annyi csavar jöhet, hogyha mobilon megnézzük egy ismerősünk profilját, akkor ugyanitt feltűnik egy poszt egy meghívással, hogy nézzük meg egy másik ismerősünk idővonalát is, hiszen valószínűleg olyan megosztást fogunk látni, amit korábban elmulasztottunk (valószínűleg az oldal algoritmusa miatt).

facebook-megosztas-teszt

A harmadik funkció pedig, ami még mindig tesztelés alatt van, az a megosztásra vonatkozik. Egy nagyon egyszerű felhívás jelenhet meg a Facebookon: „Legyél Te az első, aki ezt megosztja a barátaival!” Kérdéses, hogy ez mennyire lehet hatással a felhasználókra. Téged inspirálna, megosztanál egy tartalmat azért, hogy első lehess?

facebook-share-teszt

(Összeállításunk az Adweek cikkei nyomán készült.)