Igazi interenetes őrületté vált a Snapchat új filtere, mely megmutatja, hogyan néznénk ki az ellenkező nemként. Mi is kipróbáltuk. Természetesen.

A Snapchat két új filterével a felhasználók könnyedén megnézhetik, hogyan nézhetnének ki férfiként vagy nőként, de mivel az új filter erős sztereotípiákkal dolgozik, saját születési nemünket is kipróbálhatjuk, hogy lássuk, milyenek lennénk még férfiasabb vagy nőiesebb külsővel.

A filter óriási vihart kavart az interneten és sokakat inspirált különböző őrültségekre.

Jack, egy 20 éves egyetemista például egy Tinder-profilt is csinált női alteregójából, akit Jessnek nevezett el. A srác filterezett arca nagy sikerrel járt a férfi felhasználók körében: 1650-en lájkolták profilját és 300-400-an húzták jobbra a profilját. Jack mellesleg igencsak megdöbbent azon, hogy férfitársai hogyan kommunikálnak a nőkkel a platformon. A kalandról itt olvashatsz bővebben!

A 10 daily néhány amerikai politikust és az Avengers figuráit nézte meg egy filteres nemátalakítás után. A végeredményt itt nézheted meg!

Persze nem mindenki van oda az új filterekért. Egyes LMBTQ médiumok szerint a filter viccet csinál a nemátalakításból és a transzneműekből, ám mások pont azt mondják, hogy a filter segítheti a transzneműeket önmaguk kifejezésében és a kísérletezésben.

Mindenesetre a Be Social dolgozói is nagy örömmel vetették bele magukat a filterek kipróbálásába.