Érdekes kísérletet hajtott végre egy nő a Facebookon.

Margarita Noriega izgalmas dolgot talált ki: meg akarta írni azt a bejegyzést, amit a Facebook valószínűleg sokáig az ismerősei hírfolyamán mutat majd. A terv bejött, 4 napig a hírfolyam felső blokkjában tudott maradni ezzel a szöveggel:

fb_bejegyzes

Srácok, óriási híreim vannak a családommal és a barátaimmal kapcsolatban! Gratulálunk! A Facebook vagy mutatja ezt a posztot nektek, vagy nem. De az olyan kulcsszavakkal, mint a kisbaba, a házasság, az eljegyeztek, és az új munka miatt talán a hírfolyamotok tetjére kerülök. Szóval kipróbálom!!!

A bejegyzést a screen shot szerint legalább 163-an lájkolták, és úgy tudni, az állapotmegosztást 4 napig előkelő helyen tartotta a Facebook. Hogy mi lehet ennek az oka? Erre biztosat nem lehet mondani, hiszen a Facebook algoritmusa kiismerhetetlen. Az viszont tény, hogy azokat a bejegyzéseket, amik a fentebbi kulcsszavakat tartalmazzák, jó eséllyel láthatjuk, hiszen az ehhez hasonló hírek szinte naponta a hírfolyamunkba kerülnek. Mintha a Facebook kizárólag azért létezne, hogy rendszeresen tudassa velünk, mennyire boldogak és sikeresek az ismerőseink.

Margarita Noriega úgy nyilatkozott, hogy először szkeptikus volt, tényleg számítanak-e, milyen szavakat használ a posztjában. Az is kiderült, hogy mivel csak a kíváncsiság hajtotta, ezért először még nem volt nyilvános a bejegyzése, de aztán olyan sokan készítettek róla screen shot-ot, hogy végül publikusra állította azt.

A Business Insider rövid interjújában elmondta, hogy nagyon meglepődött azon, hogy még 4 nap elteltével is találkozhattak az ismerősei a bejegyzésével. „Ez őrület” – fogalmazott. Az is kiderült, hogy a lájkolók többsége az első 24 órában érkezett.