Bár már eddig is sok vizsgálat folyt a néha igencsak gyanúsnak tűnő indiai Ringing Bells ellen, a cég június 30-án végül piacra dobja ultraolcsó okostelefonját, a Freedom 251-et. A cél, hogy minél több ember vásárolhasson Indiában is okostelefont.

Freedom 251 - Ringing Bells

Az átszámítva nagyjából maximum 1500 forintba kerülő kütyü inkább ára miatt csábító, mint technikai adottságai miatt. A 4 inch átmérőjű képernyő felbontása 960 x 540 pixel, a processzor 1,3 GHz-es, a memória 1 GB, a tárhely pedig 8 Gb-ig bővíthető. A külső kamera 8 megapixeles, míg a belső 3,2 megapixeles. Az okostelefonon 5.1-es Android fut a 6.0-á helyett. Kezdetben 200.000 kütyüt dobnak piacra.

A cég CEO-jának tájékoztatása szerint a vállalat jelenleg minden telefonnal veszteséget termel – reményeik szerint ez most meg fog változni.

Ha számításaik bejönnek és a Freedom 251 sikert arat, az alaposan megváltoztathatja az okostelefonok piacát. Jelenleg Indiában a legolcsóbb modellek is nagy kiadást jelentenek néhány indiai számára, a 4 dolláros összeg viszont már számukra is megengedhető ár. A kérdés már csak az, hogy milyen a telefon – sokak szerint ha rossz minőségű, az az egész piactól elijesztheti a megcélzott közönséget, akik később egy ugyancsak olcsó, jó minőségű telefont sem vásárolnának meg.

A cég – bár napok vannak hátra 200.000 példány piacra dobásáig – a sajtó számára még mindig nem tudott biztosítani próbakészüléket, mely sokak számára gyanakvásra ad okot.

Forrás: Engadget