Azt eddig is lehetett tudni, hogy influenszernek lenni nem mindig biztonságos, pláne, ha olyan helyeken akarunk szelfizni, ahol esetleg életveszélyes, és meghalunk közben. Az Egyesül Államokban viszont két influenszer annyira hajba kapott, hogy lövöldözés lett a vége.

Rossi Lorathio Adams II-t ugyanis zavarta, hogy nem az övé a doitforstate.com domain. Rossi Lorathio Adams II több fiókot is üzemeltetett az Instagramon Polo név alatt, már 2015 óta, amik amiatt voltak népszerűek, mert veszélyes helyzetekben készült vagy szexuális tartalmú videók és képek voltak rajta, és a követőit még az sem zavarta, hogy kiskorú lányok is szerepeltek a videókon, így hamar elérte az 1,5 millió követőt. 

Polo gyakran használta a #DoItForState hashtaget, és a videóiban is rendszeresen elhangzott ez a kijelentés, ami gyakorlatilag a védjegye lett, ellenben a hivatalos weboldallal.  A domain egy Ethan Deyo nevű magánszemélyé volt, aki viszont nem akarta eladni azt neki, illetve azt mondta, hogy 20 ezer dollárért Polo viheti a domaint, aki az utalás helyett viszont inkább erőszakhoz folyamodott.

Kezdetben csak fegyveres emojikat küldözgetett, viszont mikor látta, hogy ez a módszer nem hoz eredményt, akkor elment a hajléktalanszállón élő unokatestvéréhez, akinek már korábban is volt baja a rendőrséggel. Az unokatesó pisztollyal és sokkolóval felszerelkezve betört Deyo otthonába, és fején harisnyanadrágot valamint napszemüveget viselve próbálta rákényszeríteni Deyót, hogy mondjon le a domain tulajdonjogáról. Még a lepapírozáshoz is mellékelt leírást.

Deyo viszont kicsavarta a kezéből a fegyvert, és meglőtte támadóját, bár ő maga is kapott golyót a lábába. Mindketten túlélték az esetet, de Polo unokatestvére 20 év börtönbüntetést kapott, Polót magát pedig most ítélte el a bíróság felbujtás miatt.

Szóval tessék csak vigyázni azzal az influenszerkedéssel!

Forrás: The Verge