Egy kicsit nehéz elhinni, hogy a publikálással foglalkozók még csak egy évtizede használják a WordPress szolgáltatását, de mégis igaz: a platform tegnap töltötte be 10. életévét – írja a VentureBeat.

2003-ban még a WordPress volt az az “új fiú”, aki segített másoknak az egyszerű publikálásban. Ma a legnagyobbak is használják, mint a CNN, a GigaOM, a TechCrunch és a VentureBeat is – összesen több mint 66 millió oldal. A WordPress a legfontosabb publikációs eszköz, amely megváltoztatta ezt az iparágat az elmúlt 10 évben.

És míg a WordPress nyílt forrású gyökerei erősödnek, ugyanígy a platform profitorientált verziója (WordPress.com) is a partnercég, az Automattic szárnyai alatt. A WordPress és az Automattic társalapítója Matt Mullenweg nemrég bejelentette, hogy az Automatticba 50 millió dollárt fektettek be, hogy a jövőben segítsék a WordPresst dominanciája növelésében.

Nézzétek meg azt az infografikát a Statista jóvoltából, amely bemutatja, hogyan fejlődött a WordPress az elmúlt évtizedben!

wordpress-10