A Facebooknak, szokás szerint, ebben a nagy koronavírus-parában is a hamis hírekkel kell küzdenie. Tele van a platform olyan állításokkal, amik futótűzként terjednek, de semmiféle igazságtartalma nincs. Ilyen volt például az a levél, amit állítólag egy olasz orvos írt, és még a szakemberek is képesek voltak szétküldeni hivatalos álláspontként, mikor tele volt blődséggel már azok számára is, akik csak egy kicsit is gondolkoznak.

Szóval ilyenekkel harcol a Facebook, most éppen úgy, hogy ingyen futtatja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) koronavírusos felvilágosító hirdetéseit. Maga Mark Zuckerberg jelentette ezt be, aki elmondta, hogy ha valaki a Facebookon rákeres a koronavírusra, akkor az első helyen vagy a WHO vagy a helyi egészségügyi szervezet dolgait találja majd. Zuckerberg azt is kijelentette, hogy a Facebbok annyi ingyen hirdetést ad a WHO-nak, amennyire szüksége van, hogy a lehető leghatásosabban küzdjön az újfajta fertőzés ellen.

Ezen kívül adatelemzéssel próbálják feltérképezni, hogy hogyan terjed világszerte a vírus, és ezt is megosztják majd a szakemberekkel. De nem állnak meg itt, folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy hogyan segíthetnének megálljt parancsolni a fertőzésnek.

Szóval most a Facebook kegyetlenül beleállt a segítő szerepébe, szóban legalábbis már biztosan, a tettek pedig majd kiderülnek.