A Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó kiadványát. A PDF- formátumban letölthető 60 oldalas kiadványban a legnépszerűbb közösségi oldalak jellemzőit, előnyeit és veszélyeit mutatja be, valamint szó esik részletesen az olyan felületekről is, mint a Facebook, Instagram,  Youtube, Pinterest vagy a LinkedIn.  

Részlet a könyvből

A kiadványból nem csupán a közösségi média alapfogalmait lehet megismerni, de hasznos tippeket és tanácsokat lehet olvasni blogoláshoz, podcast szerkesztéshez, saját videók szerkesztéséhez is. Ugyanakkor a közösségi oldalak olyan árnyoldalait is ismerteti, mint az oversharing, a túl sok személyes, vagy semmitmondó információ megosztása, vagy akár az internetes trollkodás.  A kisokos innen letölthető.

A társaság a közleményében azt írta, hogy Az IT biztonság közérthetően című tankönyvhöz hasonlóan a ECDL közösségi média tananyag tartalmait is évente frissíteni fogja a platformok folyamatos változása miatt, e nélkül ugyanis az ismeretanyag elavulna.