A legnagyobb közösségi csatorna hónapok óta lázasan dolgozik azon, hogy minél hamarabb lehetővé tegye a felhasználók számára a teljes zenei repertoár felhasználásának lehetőségét – elsősorban persze a hirdetőkre fókuszálva. Ennek érdekében a kék óriás:

Ez azonban a magyar realitás

Facebook Hanggyűjteményében csupán 1200 zeneszám érthető el jelenleg, amelyben sajnos még mindig nem fedezhetőek fel a legismertebb slágerek. Ha az elérhető zenék közül nem találunk kedvünkre való dallamot a tartalmunkhoz,  akkor két lehetőség közül választhatunk:

  • Jogellenes zenét felhasználni a videóinkban (amit egyáltalán nem ajánlunk)
  • Alternatív zeneletöltő oldalakon tovább böngészni, hátha rábukkanunk a tökéletes zenére.

Az 5 legjobb ingyenes zeneletöltő oldal

1. Incompetech: Az egyik legnagyobb alternatív zenei letöltő oldal, ahol ingyenesen elérhető zenékhez juthatsz. A zenék szabadon felhasználhatóak, akár üzleti célra is. Pop, rock, polka és amit csak akarsz… 🙂

2. Danosongs: Dan-O egy valóságos személy, aki olyan instrumentális zenéket ír és tesz közzé weboldalán, amit bárki ingyenesen felhasználhat. Cserébe, csak egy linket kér a weboldalára és a szerző megjelölését, ami több mint korrekt.

3. Mobygratis: Ha egy jól ismert művész zenéjét szeretnéd jogdíj fizetés nélkül használni, akkor látogass el Moby oldalára, ahol számtalan ingyenesen felhasználható zenét találhatsz. Azonban csak a magáncélú felhasználás ingyenes!

4. Freesoundtrackmusic: Habár az oldalon fizetős zenék is találhatóak, mégis érdemes meglátogatnod, mert a „FREE” jelzésű zenék ingyenesen is felhasználhatóak, bármilyen célra.

5. PacDV: A zenéken kívül hangeffektek ingyenes felhasználására is lehetőséget biztosít neked ez az oldal, amiért cserébe, csak a beszerzési forrás korrekt feltüntetését kéri az oldal.

Forrás: Be Social, Adweek