Az inkognitó módot sokan ismerik, hiszen a Google számos alkalmazásában, köztük a Chrome-ban is megtalálható. A funkció (CTRL + Shift + N) lehetővé teszi, hogy „nyom nélkül” netezhessünk, azaz a használt tabok bezárását követően semmi nem marad hátra a kereséseinket és a meglátogatott oldalakat illetően. Most pedig úgy tűnik, hogy a YouTube applikáció is rendelkezni fog ezzel a tulajdonsággal.

Erre utal legalábbis, hogy az elmúlt napokban több felhasználó is belebotlott a lehetőségebe a telefonján, ám egyelőre senkinek nem világos, hogy miképp lehet aktiválni a funkciót, ami arra utal, hogy a Google még csak teszteli a mobilos inkognitó módot. Képernyőmentés persze készült a fejlesztésről, és ez alapján tényleg nagyjából azt kapjuk, mint a böngészőben: az inkognitó mód használata során keresett és megtekintett videókról semmilyen információt nem tárol az alkalmazás.

 

 

Erre ugyan már most is van lehetőség, hiszen a Settings / History & Privacy menüben csak be kell állítani, hogy a YouTube app szüneteltesse a keresés és a megtekintett videók monitorozását, ugyanakkor az inkognitó mód lehetősége jóval egyértelműbb és kényelmesebb megoldás, így bízunk benne, hogy már nem kell sokat várni, hogy minden felhasználó számára elérhetővé váljon.

Forrás: Android Police