A Cambridge Analytica botrány és Mark Zuckerberg kétnapos kongresszusi meghallgatása miatt a felhasználók egyre nagyobb figyelmet szentelnek a személyes adatok védelmének a közösségi médiában. Korábbi bejegyzésünkben már beszámoltunk arról, mi mindent tud rólad a Facebook és miként tudod ezt az összesítés letölteni. Hamarosan az Instagramon is elérhető lesz a letöltés funkció.

“Új adatátviteli eszközt készítünk. Hamarosan bárki letöltheti saját Instagram-tartalmait, beleértve a fotókat, videókat és üzeneteket is” – osztotta meg a vállalat szóvivője a TechCrunch-al.

A funkció kísértetiesen hasonlít ahhoz az eszközhöz, amivel a Facebook 2010 óta teszi lehetővé a felhasználóknak, hogy ellenőrizzék, milyen adatokat tárol róluk a kék óriás.

Az Instagram hamarosan újabb részleteket árul el arról, hogy pontosan milyen elemeket fog tartalmazni a letöltött fájl. A praktikus eszközzel a platform nemcsak a felhasználóknak szeretne kedvezni, hanem egyúttal meg is kíván felelni a május 25-én hatályba lépő GDPR-nak, amely kötelezővé teszi a hasonló eszközök elérhetőségét a közösségi média platformokon.

Forrás: TNW