Ha még mindig nem váltottál át az Instagramon üzleti fiókra a márkád profilján, akkor végképp itt az ideje. Az Instagram üzleti profilja a platform sokkal több szolgáltatásához biztosít neked hozzáférést még akkor is, ha egyébként (jogilag) nem rendelkezel vállalkozással.

Ebben a bejegyzésben 5 érvet fogunk neked felsorolni, amiért érdemes még ma átváltanod az Instagram Business használatára:

1. Időzítheted a bejegyzéseket: Az Instagram 2018 februárjában jelentette be, hogy elérhetővé teszi az üzleti felhasználók számára a bejegyzések időzítését. Ezzel rengeteg időt spórolhatsz magadnak és olyan feladatokat is megoldhatsz, amelyeket korábban időhiány miatt képtelen voltál. A funkció viszont kizárólag külső alkalmazásokon keresztül érhető el.

2. Jobban mérheted a teljesítményedet: Az üzleti fiókok számára az Instagram hozzáférést biztosít az Instagram Insightshoz, amivel finomhangolható a profil marketing tevékenysége és ami részletes információkat nyújt arról, hogy kik a követőid, mikor a legaktívabbak és hogyan teljesítettek a legfontosabb mérőszámok (kedvelések, forgalom, egyéb konverziók) az elmúlt időszakban.

3. Linket is hozzáadhatsz a Storieshoz: Tavaly tette lehetővé az Instagram, hogy az üzleti felhasználók egy része linkeket osszanak meg a történetekben, ami nagyszerű lehetőséget biztosít bármelyik márka számára ahhoz, hogy kreatívan forgalmat irányítson oldalaira (landing page, weboldal, stb.) Ez azonban kizárólag fizetett hirdetéseknél érhető el. (és sajnos még nem az összes fiókban)

4. Árcédula- és termékleírás funkció: Előreláthatóan hamarosan megérkezik a magyar üzleti felhasználók részére is az Instagram egyik leglátványosabb újítása, amely az Egyesült Államokban már 2017 óta elérhető. Ezt kizárólag az üzleti felhasználók számára fejlesztették ki.

5. Hozzáférhetsz a legújabb funkciókhoz: Az Instagram célja, hogy növelje a márkaaktivitást a platformon, így elsődlegesen az üzleti felhasználókra fogja a jövőben is optimalizálni az alkalmazást.

Így válthatsz üzleti profilra!

Könnyedén átválthatsz üzleti fiókra! Ehhez nem kell mást tenned, mint követned a Facebook oldalán található útmutatót.

Érdekel az Instagram világa? Olvasd el az alábbi bejegyzéseket is:

Forrás: Social Media Today