Ha mindened az Instagram, meg kell nézned az „1888 Hotel” nevű szállást Sydneyben, Ausztráliában. A névvel az 1888-as év előtt tisztelegnek, amikor is a Kodak piacra dobta a rollfilmes box kameráját – maga a hotel azonban minden, csak nem retro – írja a Mashable.

Amikor belépsz a hotelbe, egy forgó, digitális, Instagram képekkel megtöltött falfestmény fogad és egy helyszín, ahol fotót készíthetsz magadról bejelentkezés közben. Több mint 100 vendég által készített Instagram kép köszön vissza az öt emelet 90 szobájában. Nézzétek meg a hotelt Instagramon a #1888Hotel hashtag alatt, hogy lássátok, miről beszélünk!

front

Azok, akiknek több mint 10 ezer követője van, ingyen szállhatnak meg egy éjszakára. Ha ez rád nem vonatkozik, van még egy lehetőség. A hotel minden hónapban rendez egy barátságos versenyt, amely során a szállodáról legjobb fotót készítő vendég még egy plusz éjszakát nyer (az elköteleződést és a kompozíciót figyelembe véve választanak győztest). Ha nem vagy olyan szerencsés, hogy te legyél a kiválasztott, a szobák ára 140 dollár körül kezdődik.

Az 8Hotels nevű cégnek két évébe és 30 millió dollárjába került, hogy létrehozzák ezt a helyet. Paul Fischman vezérigazgató arról nyilatkozott a Mashable oldalának, hogy a dizájnt a mai modern utazó ihlette.

inside-640x359

„Mindig is volt egy erős, belső kapcsolat az utazás és a fotográfia között, de a közösségi médiának és az Instagramnak köszönhetően a fotók megosztása még nagyobb részét teszi ki egy utazó élményeinek” – mondta. „Az emberek nem csak meg akarnak látogatni gyönyörű helyeket és ott megszállni, hanem meg akarják őrizni az élményt és megosztani a barátaikkal és hálózataikkal, amint megtörténik.”

Fischman hozzátette, hogy a szállodatulajdonosok is tudják, mennyire megszállottan posztolnak és dokumentálnak a vendégek mindent, amíg megszállnak valahol. Ezért építették fel úgy a hotelt, hogy minden értelemben „közösségi média – komfortos” legyen.

21D5E332-93B7-4F35-9488-E1F5C84FF547-452x640

Abszolút új a szálloda, de a YouTube sztár Toby Turner, akinek a videómegosztó oldalon körülbelül 6,5 millió feliratkozója van, máris meglátogatta a helyet és természetesen meg is örökítette az élményt. Itt a bizonyíték:

Először Spanyolországban indult el egy Twitter tematikájú hotel és most úgy tűnik, Ausztrália az első, amely Instagram szállással jelentkezik.

Ti megszállnátok ott? Eléggé komfortos közösségi média szempontból? Vagy talán túl sok? Netán pont jó? Osszátok meg velünk, mit gondoltok!