Az Instagram újabb funkcióit vezetett be, mellyel vonzóbbá teszi alkalmazását. Ezúttal a videók és különböző események kerülnek előtérbe a Facebook által birtokolt social media-óriásnál.

Instagram Events

Az Instagram Explore-oldalán (amit a kis nagyítóval érhetünk el) hamarosan mindenki számára elérhető lesz az Events csatorna, ahol az alkalmazás felkapott eseményeken – például koncertek és sportesemények – készült videókat gyűjti össze – ízlésünk és érdeklődési körünkhöz igazodva.

A frissítés egyelőre csak az USA-ban érhető el, ám a social media-óriás tájékoztatása szerint hamarosan az egész világon bevezetik.

De hogy is működik a közösségi média-platform új lépése? Ha rákattintunk egy videóra, ami Adele phoenix-i koncertjén készült, további videók ugranak fel, melyek ugyanazon az eseményen készültek. Adele nem biztos hogy örül, de a felhasználók így minden fellelhető nézőpontból belenézhetnek a művésznő koncertjébe.

Az Instagram nem először rendezi kategóriák szerint listákba videót – Halloweenkor már saját kezűleg készítettek egy listát a legjobb videókról.

Újabb lépés, Snapchat!

Forrás: Adweek