A Snapchat mintájára és leigázására létrehozott Instagram Stories ismét nagyot dobott.

Az Instagram mellékszolgáltatását immár naponta 250 millióan használják – ami azt jelenti, hogy április óta több mint 50 millió aktív napi felhasználóval nőtt a júzerek tábora. A Snapchat továbbra 166 millió napi felhasználót tudhat magáénak. Ha pedig a vereség nem lenne elég fájó, vegyük figyelembe, hogy a Snapchatnek itt az összes felhasználójáról beszélünk, míg a 250 millió az Instagram Stories napi felhasználói száma. Magát az Instagramot havonta 700 millióan használják aktívan.

A jövő sem néz ki jól a Snapchat számára. A növekedés mértéke 2017 első negyedévében már 5%-ra csökkent – 2016-os második negyedévében ez a szám még 17,2 százalék volt. Az Instagram Stories felhasználói számának növekedési mértéke jelenleg csak április és május között 25%.

Ráadásul az Instagram Stories rohamosan fejlődik tovább.

Mostantól ha élő adást indítunk, lehetőségünk van rá, hogy annak tartalma 24 órán megtekinthető legyen az Instagram Stories-ban. A live replayeket, egy a profilkép felett megjelenő play gombbal jelzi az app.

Az Instagram Live tartalmai eddig élő adás után azonnal eltűntek, ami értékessé és egyedivé tette őket, ám a felhasználók közben könnyen le is maradhattak róla. Ez a probléma mostantól megoldva.

A Snapchat nemrég kötött 100 millió dolláros szerződéséről itt írtunk:

100 milliós szerződést kötött a Snapchat

Az Instagram Stories első Snapchat feletti győzelméről itt írtunk:

Bocs Snapchat, az Instagram népszerűbb nálad

Két gyors újítás az Instagramnál – leverve a Snapchatet

Az Instagram 700 milliós felhasználói körének mérföldkövéről pedig itt:

Elérte a havi 700 millió felhasználót az Instagram

Forrás: TechCrunch