Úgy látszik az Instagram szeretne tanulni a Facebook botrányából és igyekszik minél több területen előrelátó intézkedéseket hozni. Mivel a platform korábban már sok kritikát kapott azzal kapcsolatban, hogy kábítószerekkel kapcsolatos hashtagek is elérhetőek a rendszerében, most úgy döntött véglegesen megszabadul azoktól.

Az ellenzők tábora örül a hírnek, bár többen megjegyezték a döntéssel kapcsolatban, hogy a vállalat túl sokáig várt vele.

Az eltávolítás persze nem egy gombnyomásra történik, hanem egy hosszabb folyamat része lesz, ugyanakkor már most is tapasztalható, hogy a #opiates #fentanyl vagy #narcos hashtagekre sokkal kevesebb találat jelenik meg. A felmérés során az #oxycontin hashtagre pedig egy találatot sem dobott fel a Instagram keresője.

A téma – bár az anyavállalat Facebook kapcsán – Mark Zuckerberg kongresszusi meghallgatásán is felmerült, ahol az alapító kijelentette, hogy a Facebook hirdetési irányelvei nem teszik lehetővé opioid gyógyszerek (például: erős fájdalomcsillapítók) reklámozását és ez így is marad a jövőben.

Forrás: WERSM