Piaci pletykák szerint “Nametag” néven tesztel egy olyan új funkciót az Instagram, amely segítségével a felhasználók személyre szabott Instagram kódot hozhatnának létre. Ha a kódot beolvasnák mobiltelefonjuk kameráján keresztül, akkor azonnal képesek lennének csatlakozni az adott felhasználó fiókjához.

Ha ismerősnek tűnik a funkció, akkor az nem a véletlen műve, hiszen az kisértetiesen hasonlít a Snapchat Snapcodes és a Messenger kódokra.

Így működhet majd a “Nametag”

  • A felhasználói fiókokban elérhető lesz egy QR szkenner gomb, ebből lesz elérhető a Nametag szerkesztő.
  • A szerkesztő egy színátmenetes háttér, egy választott emoji vagy szelfi, valamint a felhasználónév segítségével készíti el az egyedi kódot. Szelfi esetén ráadásul arcszűrőket is használhatunk majd.

Egyelőre nehéz megbecsülni, mennyire lehet majd sikeres az új funkció bevezetése, hiszen a hasonló kezdeményezéseket a célközönség változó fogadtatásban részesítette. A Messenger-címkék nem igazán tűnnek sikeresnek a bevezetés óta, míg a Snapcodes hasznos elemnek számít a Snapchat-felhasználóknál.

Az Instagramon az jelentheti a valódi hozzáadott értéket a fejlesztéshez, ha azt a platform az üzleti profilok hirdetési mechanizmusaiba is sikeresen tudja integrálni.

Olvass el még több újdonságot, az Instagrammal kapcsolatban

Forrás: Social Media Today, Techcrunch