Az Instagram Android alkalmazását szépen átszabták. A legutóbbi verzió gyorsabb, reszponzívabb és több Android készülékre optimalizált, mint azelőtt – foglalja össze a Mashable.

Az 5.1-es verzióval az Instagram felére csökkentette az applikáció méretét, ezzel gyorsabbá is téve. A profiloldalak például most már kétszer gyorsabban töltenek be. A gombokat is átrendezték, hogy könnyebb legyen az alkalmazásban a navigáció a különböző méretű készülékeken.

Instagram-3

A gombok, amelyekkel a kamera alkalmazáson belüli beállításait lehet megváltoztatni vagy amelyekkel a fotók szerkeszthetőek, mostantól a képernyő különböző részein jelennek meg attól függően, milyen képernyőméret van használatban.

„Azért dolgoztunk, hogy végeredményben az Instagram érzetre ’natív’ legyen és otthonosan működjön bármely Android eszközön” – fogalmazott a cég a bejelentésről szóló blogbejegyzésben. „Egyszerűsítettük a vizuális elemeket az egész alkalmazásban, kihasználva az értékes képernyőteret a kis eszközökön és a ’feature’ mobilokon is, valamint átrendeztük a dizájnt, hogy kézre essenek a gombok akkor is, ha egy nagyobb eszközön navigálsz az alkalmazásban.”

Instagram-Android-Update-640x571

Ellentétben az Instagram iOS applikációjának e heti frissítésével, az androidos új verzió nem tartalmaz újabb kreatív eszközöket. Az iOS frissítéssel megjelent egy csúszka a „Lux” nevű eszköznél, amellyel növelhető egy fotó szaturációja, azaz a felhasználók beállíthatják a kívánt színtelítettséget.

Az Instagram egyik szóvivője jelezte, hogy a „Lux” eszköz „nemsokára” érkezik az Android felhasználókhoz is.

Az Instagram legfrisebb Android verziója elérhető a Google Play Store-ban.