Androidra már évek óta létezik a legnagyobb közösségi oldal alkalmazásának Lite verziója, ami direkt úgy lett megalkotva, hogy az operációs rendszer régebbi verzióin, illetve az elavult hardverrel rendelkező telefonokon is megbízhatóan fusson. Most a 9to5Mac portál leplezte le, hogy Mark Zuckerbergéknél már készül az iOS-re szánt változat, azaz hamarosan az iPhone-okra és az iPadekre is elérhető lesz a Facebook Lite.

Azt ugyan még nem tudni, hogy az alkalmazás mikor érkezik az App Store-ba, de az biztos, hogy az iOS-t futtató készülékekre tervezett app szinte semmiben nem fog eltérni az androidos kollégájától.

Ugyanúgy végig pörgethetők lesznek az ismerősök bejegyzései, látjuk majd a fotókat és megjönnek az értesítések, de az egyszerűbb felépítés okán sokkal kevesebb erőforrást fog igényelni, mint a hagyományos Facebook alkalmazás, illetve a készülékek aksiját és a mobilnetet is visszafogottabban fogja használni. A Facebook Lite alapvetően a régebbi iPhone és iPad modelleket veszi célba, így több, mint valószínű, hogy olyan eszközökre is letölthető lesz, amikre az Apple már nem adja ki az iOS legfrissebb változatait.

Forrás: 9to5Mac