A „Wake Up With The World” (Ébredj fel a világgal!) iPhone alkalmazás, melyet a Pratt Institute diákja, Eric Rieper jegyez, nem tudja megoldani a könyörtelen problémát, ami a reggeli felkelés maga, de a horrorisztikus élményt sokkal pozitívabbá teheti. Ez egy olyan ébresztőóra, ami szinkronban van a világ összes órájával, és ezzel a telefonodat egy globális zenekar egyik hangszerévé varázsolja – írja a FastCoDesign.

Az applikáció a GPS koordinátáidat hangjegyekre fordítja le és a többi közé illeszti, amelyek a világ más pontjairól származnak és szimultán keletkeznek. Minden egyes felhasználó a csoportos kompozíció részévé válik és a tempó úgy gyorsul, ahogyan egyre többen ébrednek fel és kapcsolódnak be. (Bárki, aki ugyanakkora állítja az ébresztőjét, automatikusan „kiválasztásra” kerül.) És minden egyes felhasználó a kompozíció négy részének valamelyikét adja: ének, basszus, akkordok, ütősök.

3029142-slide-wakescreen-01

Az alkalmazás ingyenes és kitűnő példáját adja annak, hogyan lehet játszani azzal, amit úgy nevezünk, „Internet of Things”. Hiszen ahogyan az eszközök körülöttünk okosabbá válnak, összekötik magukat az internettel, még több lehetőség adódik majd ezen kapcsolatok felhasználására, méghozzá globálisan. Remélhetőleg a napi szintű tapasztalataink a tárgyakkal ugyanígy fognak fejlődni.

Tehát mihez kezdünk majd ezzel a rengeteg kapcsolattal? A „Wake Up With The World” csak egyetlen lehetőség. Diszkrét és mégis gazdag élményt nyújt. És mindenekelőtt pedig semmi köze a Facebook lájkokhoz, a retweetekhez és más közösségi hálózati elemekhez. Néha jó a változatosság.

Az alkalmazást itt töltheted le.

3029142-slide-thumb

3029142-inline-globedesk-002529