A karácsonyi díszítés sok irodában hagyomány, annak azonban számtalan oka lehet, hogy nem állítanak karácsonyfát. A legfőbb például az, hogy az ünnepek alatti leállás után senki sem akarja azzal kezdeni az évet, hogy tűleveleket söpör. De sok olyan hely van, ahol a hagyományos karácsonyfa helyett valami különlegessel és egyedivel készülnek a dolgozók, és nem csak azokat hozzák karácsonyi hangulatba, akik betérnek hozzájuk, hanem azokat is, akik vadul pörgetik a közösségi oldalakat, majd lelkesen osztják meg, milyen kreatív megoldásokat találtak ki a vállalkozások, hogy karácsonyfájuk legyen. 

Itt van például egy lengyel könyvtár, akik zöld könyvekből raktak ki fát, azt mondjuk nem tudni, mi van ha valaki pont ki szeretné kölcsönözni valamelyiket.

https://www.instagram.com/p/Bc87TbnhWQ1/?hl=ro

A holland királyi segítőkutya képző alapítvány megmutatta, hogy a náluk tanult kutyák nem csak hű társak, és gondos segítők, de kifejezetten egyedi dekorációnak is alkalmasak. 

Az Angol Nemzeti Balett  gondolt egy merészet, és mi másból, mint balettcipőkből épített karácsonyfát a látogatók legnagyobb örömére. A fához 550 használt balettcipőt használtak fel, az eredmény pedig magáért beszél

De van, aki baktériumokból tenyészett ki karácsonyfát. 

https://www.reddit.com/r/pics/comments/a5o0p5/i_made_a_bacterial_christmas_tree_in_the_lab/

És olyan is, aki az utóbbi hetek banános művészetét újragondolva alkotott valami újat. 

Még több izgalmas karácsonyfa ötletet lehet gyűjteni a jövő évi szezonra innen.