Google Glass, Oculus Rift – ilyen és ezekhez hasonló innovációkat mutatnak be Budapesten november 17-től.

A Capa Központ és a Kitchen Budapest november 17-én megnyíló Kép és képtelenség című kiállítása a látáshoz és megfigyeléshez kapcsolódó új, innovatív technológiákat egyedi nézőpontból vizsgálja meg. Az interaktív tárlat párhuzamosan mutatja be a piacvezető technológiákat és a hackerek, művészek technológiai vízióit.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban nyíló kiállítás célja, hogy játékos és szórakoztató formában bemutassa mindenkinek, hogy milyen, a látást és megfigyelést segítő eszközök fogják meghatározni a következő évtizedet. Sőt, a látogatók akár olyan eszközöket is kipróbálhatnak majd, mint a Google Glass vagy az Oculus Rift.

A Kép és képtelenség kiállításon a Google Glass-ra, Leap Motion-re és egyéb eszközökre épülő installációkkal együtt a művészek, hackerek és gamerek kreatív felhasználásai, ötletei is megjelennek.

kep-es-keptelenseg-kiallitas

Természetesen az Augmented Reality-maszk, a Layar alkalmazás, az Xbox Kinect, az Oculus Rift és a 3D nyomtatóval készült, a virtuális látást támogató eszközök is elérhetők lesznek. Emellett a sci-fi filmekben megjelenő eszköz-víziók gyűjteményét, a vírusmarketing-kampányokat idéző videókat és hackerek, gamerek videóit is vetítik majd.

Külön jó hír, amitől igazán interaktív lesz a kiállítás, az az, hogy az installációk mindegyike kipróbálható, így a Kép és képtelenség látogatói egyszerre lehetnek felhasználók és a technológiai újítások nyitott szemlélői.