Idő kérdése volt, hogy a QAnon két táborra szakadjon, de azt senki sem gondolta, hogy a brit hercegi pár Oprah-nak adott interjúja lesz a bomba. 

A Qanon ugye egy olyan mozgalom, ami kb 2017 óta terjeszt összeesküvés-elméleteket az interneten. A legnépszerűbb elméletük szerint létezik egy sátánista elit, akik világméretű összeesküvésük részeként gyerekeket kényszerítenek szexre, és néha a szerveiket is megeszik. Ellenük küzd Donald Trump, aki arra tette fel az életét, hogy leleplezze ezt a hálózatot, aminek több híresség és demokrata képviselő is tagja. Persze köztük van Oprah Winfrey is, Amerika egyik legnépszerűbb tévés személyisége, akinek a legutóbbi interjúja Harry herceggel és Meghan hercegnével az egész világot bejárta. 

Az interjú azért okozott gondot a QAnon-világban, hiszen tényként kezelték, hogy Trump már tavaly letartóztatta a műsorvezetőt a kannibál-pedofil-sátánista világszervezetben betöltött szerepe miatt, így most zavart okozott a rendszerben, hogy mégis hogyan jelenhetett meg a képernyőn. És ekkor indult el a vita a Twitteren és más közösségi oldalon a két oldal összecsapása, ugyanis nincs konszenzus arról, hogy Oprah bokán hordott nyomkövetőt viselt, vagy csak számítógépes trükk, hogy egyáltalán ott volt, hiszen börtönben van. 

A nyomkövetős tábor szerint egyértelmű, hogy azért viselt Oprah csizmát, ami furcsán buggyos volt a bokájánál, hogy eltakarja a nyomkövetőt. A másik oldal szerint azonban nem lehetnek ilyen hülyék, akik ezt gondolják, hiszen teljesen egyértelmű, hogy ott sem volt a felvételen, ami eleve manipulált. A Telegramon szerveződött egy csoport, akik szerint ez a filmekből alkalmazott CGI-technológiás elmélet felelőtlen, és le kell állítani, akik ilyeneket terjesztenek. 

 “Nem olyan világban élünk, ahol az emberek hülyeségeket találnak ki és terjesztenek” – írta az egyik nyomkövető-párti.  

Vannak, akik próbálják békíteni a két oldalt azzal, hogy lehet, hogy a trükkfelvételt készítők akarták félrevezetni azzal az embereket, hogy úgy csináltak, mintha csak nyomkövető lenne a bokáján, miközben az is lehet, hogy már kivégezték a gyerekgyilkosságok miatt. 

Az ügyben már Oprah is megszólat, hogy az egész kitaláció, nem tartóztatták le, és házi őrizetben sincs, egyszerűen a világjárvány miatt nem jár sehova, de nyilvánvalóan nem győzte meg a Qanon-híveket a bejegyzése. 

Forrás: Vice