Most nem egy egyszerű „to-do” alkalmazást mutatunk be. A Full nem csak az elvégzendő feladatokat sorakoztatja fel Neked, hanem egy komplett bakancslistát készíthetsz vele – írja a FastCoDesign.

3028502-slide-s-fullhome2

Nagyjából. A Full arra kér, hogy add meg az e hónapban teljesíteni kívánt céljaidat, majd emlékeztetőket küld és követi a folyamat fejlődését. A felhasználói felülete nem különösebben dizájnos és meglepő funkciókról sem számolhatunk be. És még csak nem is ingyenesen letölthető. John T. Meyer, a Lemonly stúdiótól, amely a Fullt megálmodta, azt mondja, a lényege, hogy „a céljaid felé való építkezésre” bátorítson. „Pusztán ennyit tesz, de ezt nagyon jól.”

3028502-slide-s-fullhistroy1

A Full leköveti a céljaid beteljesülését körkörös vizualizációval, amely „megtelik”, amikor a dolgod bevégeztetett. Ez pontosan az ellenkezője a „to-do” listás alkalmazásoknak, ahol általában ilyenkor át-vagy kihúzásra kerül az adott feladat. Ez egy egyszerű újrakeretezés, viszont annál erőteljesebb. Annak újragondolására késztet, mivel is töltöd az idődet – jelentőségteljes élményekkel vagy csak arra hajtasz, hogy egy újabb dolgot is kihúzz a listádról?

Meyer tervez heti és napi feladatkövetést is tervez hozzáadni az alkalmazáshoz, amelynek hatására azonban jobban hasonlíthat majd azokra a listás applikációkra, amelyektől most eltávolodni igyekszik. Az alkalmazás neve (Full, azaz teljes vagy teljesség) azonban így is, úgy is emlékeztet majd az igazi küldetésre. Arra, ami nem a feladatok elvégzéséről szól, hanem arról, hogy ki-és feltöltsd az életedet.

A Fullról itt olvashatsz többet.

3028502-slide-s-fullhome1

 

3028502-slide-s-fullhistory2