Ha van Facebook üzleti oldalad és ingyenes WiFi-re vágysz, jó híreink vannak. A Facebook bejelentette, hogy kiterjeszti ingyenes Facebok WiFi „hot spot” programját, így a Cisco és Meraki routereken kívül a Netgear is bekerül a csapatba – írja a Business2Community.

A program tavaly indult és úgy tűnik elég sikeres volt ahhoz, hogy most a Facebook a kiterjesztése mellett döntsön. Egy „csapda” van: a Facebook WiFi kapcsolathoz be kell jelentkezned a közösségi hálón az üzlet helyszínén és csak az említett három márkájú router esetén működik.

get-free-wi-fi-through-facebooks-new-hotspot-check-program.w6541

Hogyan működik?

Be kell állítani „hot spot”-ként egy Netgear, Cisco vagy Meraki routert. Az üzletnek pedig adminisztratív hozzáféréssel kell rendelkeznie a márkája Facebook oldalához, majd igazolnia a fizikai címet a működéshez.

Mint említettük, a „hot spot”-hoz való hozzáféréshez a felhasználónak be kell jelentkeznie Facebookon és „becsekkolnia” az üzletben.

A Facebook láthatóan igyekszik felpörgetni a márkák és a felhasználók elköteleződését is és ez sok kisvállalkozás számára lehet bónusz, amelyek Facebook elköteleződési problémákkal küzdenek és tudnak nyílt vezeték nélküli hálózatot biztosítani.

A fenntartás

Sok felhasználó fél becsekkolni, mert úgy érzik, hogy a tartózkodási helyük közzététele fenyegetést jelent saját biztonságukat tekintve. Természetesen átállíthatod a posztjaid adatvédelmét úgy, hogy azok csak számodra legyenek láthatóak.

Nem sok hátránya van annak, ha egy vevő a Facebook WiFi-t használja egy üzletben, ellenben hatással lehet a vállalkozásod Facebook oldalára, pontosabban a népszerűsítésének hatékonyságára.

Ezen kívül érdemes átgondolni, mennyire szilárd a Facebook oldalad frissítési stratégiája. Attól függően, mennyi vásárlód van, akik csatlakozni akarnak a WiFi hálózatodra, jelentős forgalmat generálhatsz a Facebook oldaladra. Ha pedig nagyobb forgalmad lesz, ki kell használnod!

Ez azt jelenti, hogy rendszeresen frissítened kell az oldaladat releváns információkkal, képekkel, ajánlatokkal és tudnod kell részt venni a történésekben, valamint reagálnod a felhasználó aktivitásra.

Olvasd át a Facebook instrukcióit arról, hogyan lehet Facebook WiFi-t beállítani az üzletedben!