Egy évvel a Google Glass bejelentése után nemsokára érkezik a „Meta” nevű különleges szemüveg. Áttetsző, fényvisszaverő felületeken jelennek meg a képek a látómező felső sávjában, amelyek egy apró, a keretekbe épített projektorból származnak. És még ott van a pici RGB infravörös kamera – lényegében egy mini Kinect -, amely hozzá van erősítve a kerethez. Ez a Meta – vázolja a TechCrunch.

Ezután csatolni kell egy másik eszközhöz, amely segíti az adatok feldolgozásában, és ami jelenleg egy laptop. A tervezett fejlesztések szerint ez később a telefonod lesz.

meta

A Meta májusban debütált Kickstarter projektként, melynek végén majdnem megduplázták az eredetileg kitűzött célösszeget, a 100 ezer dollárt. Jelenleg az előrendelésekkel foglalkoznak.

Hogy őszinték legyünk, a most megjelenő hardver még mindig korai egy kicsit. Talán inkább a fejlesztőknek szól, és amint azt a neve is jelzi – META.01 –, további verziók fognak érkezni. A META.01 egységeket 667 dollárért lehet megvásárolni és a tervek szerint novemberben kezdik meg a kiszállítást.

Nézzétek meg a koncepciót:

Steve Feiner, a világ egyik vezető augmentált valóság (AR) szakértője, valamint a Columbia University AR kutatási részlegének feje vezető tanácsadóként vesz részt a projektben. Steve Mann, akit gyakran a „viselhető számítógépek atyja” becenéven emlegetnek, a vezető tudósuk.

A META.01 szemüvegek tehát már megvásárolhatóak a Meta újonnan létrehozott (és igen csak öntudatos) domain címén, a SpaceGlasses.com oldalon.