Szeretnéd frissíteni a póló kollekciódat még ma, de nincs kedved elmenni a boltig? Itt van neked a Google új vállalkozása: a Shopping Express – írja az Engadget.

A szolgáltatás, amely a megrendelés napján vállalja a kiszállítást is, elérhető a Target, a Walgreens, Toys R Us, American Eagle, Staples, Office Depot, valamint néhány kisebb helyi üzleten keresztül; és nemrég nyitotta meg kapuit San Franciscóban és környékén.

Miután regisztrálunk a Google mikrooldalán, 6 hónapon keresztül korlátlan és ingyenes házhozszállításban lehet részünk a választott kereskedések jóvoltából. A szolgáltatás az Amazon és az eBay hasonló ajánlataival versenyez és valljuk be, nem egészen illeszkedik a Google eddig kialakított arculatába.

googshop

A fogyasztóknak a hivatalos bevezetés után valószínűleg fizetni kell majd a szolgáltatásért , de egyelőre még nem derültek ki a pénzügyi részletek. Néhány forrás azonban tudni véli, hogy a Google Shopping Express 10-15 dollárral olcsóbb lesz, mint az Amazon Prime és nagyjából 69-64 dollár között mozog majd a 12 hónapos előfizetés díja – írja a TheNextWeb.

Tom Allason a Shutl nevű, szintén a rendelés napján való kiszállítást vállaló cég vezérigazgatója szerint a Google számára azért fenyegető az Amazon, mert amikor utóbbit használják a vásárlók, a keresőóriást elvágják az adatoktól és a tranzakciótól. „A Google arra játszik, hogy megkülönböztethető legyen az Amazontól és azt az egy dolgot használja ki, ami az Amazonnak sosem volt meg – a helyi üzleteket. Ez az, ami meggyőzi a vásárlót, ami nem az árról vagy a választékról szól” – nyilatkozta Allason a VentureBeat oldalának.

Nem mellesleg a Shopping Express szolgáltatással a Google sokat megtudhat arról is, mit vásárolunk és meddig tart, míg hozzájutunk az adott termékhez.

screen-shot-2013-03-28-at-12-14-35-am

A Google azt mondja, hogy az új szolgáltatással a tesztelők megtalálhatják majd az összes helyi üzletet egyetlen online felületen. Kiválaszthatják azt is, a nap mely időszakában érkezzen meg a csomag, amely nagyon hasznos, ha egyébként valaki a munkahelyén van vagy valamiért el kell ugrania otthonról.

Tom Fallows a Google Shopping Express Termékmenedzsment Igazgatója azt hangsúlyozta, hogy egyelőre nagyon korai szakaszában van a szolgáltatás: „Még mindig a hosszú távú árképzési terven dolgozunk, de remélhetőleg többé nem kell átszelni a várost ügyintézés miatt.”

screen-shot-2013-03-28-at-13-15-07

Kíváncsiak vagyunk, hogyan alakul majd a szolgáltatás sorsa –ha mégsem ítélik értékesnek, remélhetőleg akkor sem esik áldozatául a keresőóriás évente megrendezett tavaszi nagytakarításának.

A cég jelenleg csak limitált számban fogad vásárlókat, ezért ha mindenképp ki akarjátok próbálni a most még csak tesztfázisban lévő szolgáltatását, regisztráljatok, amilyen hamar csak tudtok. Ha pedig kereskedőként szeretnétek részt venni a projektben, akkor itt jelentkezhettek – írja a TechCrunch.

A Google ígéri a vállalkozás kiterjesztését is, amint kiegyengette az első akadályokat, ezért érdemes a szemünket az amerikai piacon tartani.