A Hater egy új alkalmazás, amely abban segíti a felhasználókat, hogy megosszák sérelmeiket ahelyett, hogy kedvenc dolgaikról posztolnának – számolt be a Mashable.

Itt tehát nem a lájk gombra kell kattintani, hanem nyíltan lehet utálni az ismerősök posztjait és képeit, kiengedni a hétköznapi frusztrációt, panaszkodni az időjárásról vagy arról, hogy mennyire unjuk a csücsörítős profilképeket.

Az alkalmazást használók megoszthatnak szöveges tartalmat, feltölthetnek képeket, bejelölhetik az ismerősöket és a követőket, de ami fontos: lehetőség van rá, hogy egyesülhessenek egymás nyomorúságában vagy fájdalmában, miközben összekapcsolódnak a „dislike” érzésben. A leginkább utált elemek megjelennek a népszerű listák élén is, ezzel valós időben mutatva, éppen mit utálnak az emberek.

hater

Miközben ez a közösségi hálózat teljes mértékben az utálatra épít, a Hater kitalálói nem aggódnak a „cyberbullying” miatt mondván, hogy az online zaklatás bármely közösségi hálóban megtörténik, függetlenül az egyes alkalmazások választott témájától. Emellett van rá módszer, hogy az ilyen tekintetben nem megfelelő posztokat jelentsék.

Ráadásul, nyilatkozták az alkalmazás megálmodói, sok jó dolog kisülhet abból, ha az emberek valamit nagyon utálnak és ezt még együtt is teszik. Tehát minden látszat ellenére a cél az, hogy az utálkozásra való felület biztosításával a világban pozitív változások induljanak meg. Mondjuk kevesebben fognak Crocs papucsot hordani.

Az applikáció egyelőre Apple iOS rendszerben működik és hivatalosan nincs is tervben további fejlesztés. Az Android felhasználók biztosan utálnák ezt, már ha lenne alkalmazásuk, amivel ezt megtehetnék.