A legújabb frissítés az értesítések átláthatóságát hivatott könnyebbé tenni.

Az alkalmazáson belüli ablak, mely közvetlenül az asztali megfelelőjével szinkronizálódik, az iOS 12.20-as verzióján startolt, de hamarosan Androidra is elérhetővé válik. Ahogy Marissa Morrill, a YouTube community managere kifejtette egy YouTube Help Forum posztban, “az Activity Tab az a hely, ahová felveheted azokat a nagyszerű dolgokat, melyeket máskülönben talán elmulasztanál”.

Az új lapon a youtuberek láthatják a videóik alatti kommenteket, nyomon követhetik a feliratkozók által generált értesítéseket, sőt magán a tabon belül is készíthetnek új beállításokat: a “hárompontos” menüpontot megérintve megjelennek az értesítésekre hangolt egyéni és átfogó beállítások.

Ezen túlmenően a felhasználók finomhangolásokat is elvégezhetnek az értesítéseken. Morrill elmondása szerint “amikor megérinted a kis csengőt a csatornád oldalán, egy felugró ablakot láthatsz, ami lehetővé teszi az értesítési opciók kezelését az összes, alkalmi vagy semleges beállítások között.”

Amikor egy user feliratkozott egy csatornára, alapértelmezett üzemmódban csak a kiemelt aktivitásokról kapott értesítést – mostanáig. A tab segítségével most már az összeset megszerezheti, mindössze elég a csengőre és az “All” opcióra tapelnie.

A YouTube az utóbbi időben rendesen kirúgottt a hámból. Korábban is próbálta megkönnyíteni a feltörekvő tartalomgyártók dolgát, úgy néz ki ugyanis, hogy hamarosan bármelyikük indíthat live videót az oldalon:

Feloldja YouTube az élő közvetítések korlátozását?

Forrás: We Are Social Media