A világban, ahol a szelfibotok már lassan önmaguk paródiájává válnak, mi még mindig, töretlen lelkesedéssel – bár kevésbé figyelemfelkeltőbb megoldással – próbáljuk megörökíteni magunkat az életünk fontos, vagy éppen kevésbé fontosabb pillanataiban.

Két olasz vállalkozónak, Benedetto Levinek és Flavio Nappinak hála, megszületett az ExtraVerso, egy olyan öntapadós koronggal ellátott telefontok, amellyel könnyen rögzítheted a telefonodat sík felületeken, kikerülve ezzel azt, hogy kényelmetlen pózba merevedve, vagy egy hatalmas szelfibottal kelljen képet készítened – írja a Startup Daily.

extraverso

Az ExtraVerso egy nagyszerű példa lenne arra, hogyan írja felül az emberi hiúság a gravitáció törvényét. Lenne, hiszen ennél sokkal több.

Azzal, hogy az öntapadó felületnek köszönhetően felszabadul mindkét kezed, az ExtraVerso nagy segítséged lesz a konyhában, hiszen nem kell tartani a telefonodat, hogy szem előtt legyen a recept. Ha GPS-ként szeretnéd használni a mobilod, nincs szükség arra, hogy külön eszközzel rögzítsd azt az üvegen. Az ExtraVerso első prototípusát már 2014. januárjában kidolgozták, a fejlesztők állítása szerint a tesztelési időszakban a telefontok tapadása nem romlott. Az okos kiegészítő szeptemberi kiszállítással, augusztustól már előrendelhető.

Az ExtraVersoban rejlő lehetőségeket az Uber is felismerte, valamint a fejlesztőpáros John Galliano angol divattervezővel karöltve egyéni arculat kialakításán dolgoznak.