Steve Jobs sosem jutott el odáig, hogy megépítse az iCart, most viszont az Apple most sikeresen együtt dolgozott a Volkswagennel az új iBeetle megalkotásában. A német autógyár azért társult az Apple cégével, hogy megvalósíthassa az okostelefonon létező „valódi integratív felületet”. A “Volkswagen Car Net The Beetle” okostelefon alkalmazással és az autó műszerfalán található dokkoló állomással is párosítható – írja a The Verge.

ibeetle4_verge_super_wide

Az Apple korábban már együttműködött a BMW, a Mercedes, a GM, a Land Rover, a Jaguar, az Audi, a Honda és a Ferrari világhírű autócégekkel, hogy a Siri Eyes Free funkciója integrálásra kerüljön a gyártmányaikba, a Volkswagen azonban egy másik megközelítéssel élt a különálló applikációk és kiegészítők működtetése terén. Az autójuk különböző színekben is elérhető, hogy „stilisztikailag kapcsolható” legyen az Apple-höz. A dokkoló állomást úgy tervezték meg, hogy az iPhone bepattintható legyen a műszerfalba, amellyel lehetősége lesz a tulajdonosnak a speciális alkalmazásokat használni. Az applikáció maga tartalmaz Spotify integrációt, használható vele a G-Meter, mérhető vele az olajhőmérséklet, biztosít üzemanyag diagnosztikát és közösségi funkciók variációit – ezeknek többsége olyan, amelyeket vezetés közben egyébként nem ajánlatos használni.

ibeetle3_verge_super_wide

A Volkswagen azt nyilatkozta, hogy az iBeetle koncepcióját az iPhone 5 integráció debütálására gondolták ki, de mivel az autó korai értékesítése 2013 októberében indul meg a 2014-es hivatalos bevezetés előtt, nem tudunk nem gondolni a tényre, hogy addigra az Apple valószínűleg piacra dob egy új iPhone modellt. Mégis, a cég azt mondja, hogy a Beetle az első modelltípusuk, amely iPhone integrációt biztosít – ezzel talán arra utaltak, hogy a jövőben más modellek is kigurulhatnak Apple-specifikus szolgáltatásokkal.

2014-volkswagen-ibeetle-3_large_verge_medium_landscape