Egy hónappal ezelőtt jelentette be az Instagram, hogy videók készítése is lehetővé válik a platformon és máris itt az újabb frissítés. A következő funkciók érkeznek az Instagram 4.1 jóvoltából.

Videó importálása a telefonodról

Mostantól feltölthetőek és megoszthatóak videók a telefonod média könyvtárából is, bármikor készültek. Miután kiválasztottál egy videót, amelyet importálni szeretnél, megvághatod épp úgy, ahogyan szerinted a legjobb. Ezen kívül te választhatod ki, hogyan formálod „négyzet alakúra” a klipedet, hogy a cselekményt a legjobb szögekből mutathasd meg.

insta

Fotók automatikus kiegyenesítése iOS-en

Kevés zavaróbb dolog van egy fotón egy görbe horizontnál. Az Instagram új technológiája segítségével mostantól azonnal „kiegyenesíthetőek” a felvételeid. Amikor készítesz egy képet az alkalmazás kamerájával, a „Straighten” ikon kiválasztásával korrigálhatod a fotó “szintjét” – ennyire egyszerű. Ez az eszköz továbbá tartalmaz egy csúszkát, hogy úgy tudd forgatni és beállítani a fotódat, ahogyan szeretnéd – beleértve azokat is, amelyeket a telefonodról töltöttél fel.

insta2

Instagram videó Androidon is

A „Video on Instagram” már az Android 4.0 rendszert használók számára is elérhető. Az Androidosok első számú követelése volt az Instagram felé ennek a funkciónak az elérése, amely boldogan engedett a kérésnek: „Izgatottan várjuk, hogyan növekszik ez a közösség.” – írják a cég hivatalos blogján.

További információkat olvashattok az Instagram Help Center oldalán, valamint az Instagram iOS 4.1 verzióját megtaláljátok itt és letölthetitek az Android 4.1 verzióját a Google Play oldalán.