A Meta elindította a Csendes módot az Instagramon, hogy segítsenek az embereknek összpontosítani, és arra ösztönözzék őket, hogy határokat szabjanak barátaikkal és követőikkel. Ha engedélyezve van, nem fog kapni semmilyen értesítést, profilja tevékenységi állapota megváltozik, hogy értesítse az követőket, és automatikusan küld egy automatikus választ, ha valaki üzenetet küld nekünk.

Állítólag a tinédzserek elmondták a Metának, hogy néha szeretnének időt szakítani magukra, és több módot keresnek arra, hogy éjszaka, tanulás és iskola közben összpontosítsanak. Ezután könnyedén testre szabhatja a Csendes mód idejét, hogy illeszkedjen az életritmusához, és a funkció kikapcsolása után egy gyors összefoglalót jelenítenek majd meg az értesítésekről, így nem maradunk le semmiről.

Bárki használhatja az új funkciót, de a tizenéveseket a Meta arra fogja kérni, hogy késő este csak meghatározott időt töltsenek az Instagramon. 

A csendes mód mától mindenki számára elérhető az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon, és reméljük, hamarosan további országokban is.

Forrás: Meta