Az Office 365 New Yorkban mutatta új frissítését, a Microsoft Teamst, mely segítségével egyszerűbben tudunk csapatban dolgozni kollegáinkkal. A beszélgetőprogram tökéletesen van hozzáépítve az Office 365 programjaihoz. A funkció mától érhető el 181 országban, 18 nyelven minden Office 365 Enterprise vagy Business előfizető számára. A teljes elérést 2017 első negyedévére ígérik.

microfost-teams-01

A Microsoft elmondása szerint a Teamst azért alkották meg, hogy nagyobb segítséget nyújtsanak az emberek közti csapatmunkában, melynek természete az utóbbi időkben erősen megváltozott – ma már nem csak a kommunikáció a fontos, hanem hogy látható, integrált és hozzáférhető legyen a közös munka, a közös produktum és ezáltal mindenki naprakész – vagy leginkább percrekész – lehessen. Emellett a Microsoft abban is bízik, hogy elérhetőbbé válik majd az, hogy különböző nemzetiségű emberek könnyebben tudjanak a távolból közösen dolgozni egy-egy projekten – legyen szó egy autógyárról, vagy akár egy szék megtervezéséről, mint azt a lentebb linkelt videóban is láthatjuk.

microfost-teams-02

A Microsoft Teamsen keresztül csoportosan és privátban is indítható kommunikáció, akár chat formájában, a Skype bevonásával hanggal és/vagy videóval is tudunk meetinget tartani. A kommunikáció során egyszerűen tudjuk megosztani Office 3365-fájljainkat (vagyis azt a fránya Excel-táblázatot nem kell e-mailben küldözgetni, címeket keresve és levelet írva, a tárggyal bíbelődve) de használhatunk gifeket, emojikat, sőt, személyre szabható mémeket is.

microfost-teams-03

A különböző Office-fájlokon pedig természetesen közösen is dolgozhatunk a meghívottakkal.

A Teams felületének egyik varázsa, hogy nagyon részletesen és hatékonyan testre szabható – eléretővé tehetjük a leggyakrabban használt dokumentumokat és felhőket, illetve akár láthatóvá tehetjük más szolgáltatók – például a Twitter – értesítéseit.

Az Office 365 a mai nappal indította el a Microsoft Teams Developer Preview-t is, melynek keretein belül a fejlesztőket bíztatja a Teams továbbgondolására, jobbá tételére.

További információk itt!
Egy remek videó a Microsoft Teamsről itt!