A Google eventjén egy halom finomságot mutatott be, de mik is a legfőbb kütyük, amiket piacra dob a médiaóriás?

Google Pixel és Pixel XL

A rengeteg információszivárgás miatt senkinek sem okozott túl nagy meglepetést a Google okostelefonjai, a Pixel és a Pixel XL – előbbi 5 inch átmérőjű, 1080p-s kijelzővel büszkéledik, utóbbi 5,5 inches átmérővel és Quad HD kijelzővel. Mindkét telefont a HTC gyártja, Snapdragon 821 processzorral és 4GB RAM-mal futnak, a tárhely 32 vagy 128 GB méretű.

A telefonok hátulja ujjlenyomat érzékelőkkel van felspékelve és az Android Nougat egy speciális verzióját futtatják, mely támogatja Daydream VR-headsateket és a Google új Assistant szoftverét. Az Assistanttel hangvezérléssel lehet keresés indítani és elérni appokat, mely által így gombnyomás nélkül tudunk zenét lejátszani vagy akár asztalt foglalni egy étteremben.

A Pixelnél fontos a fényképezés is, az eddigi legjobb kamerával rendelkezik, amit okostelefon látott. Fotózni pedig határ nélkül lehet, hiszen a Google korlátlan tárhelyet kínál minden Pixel-tulajdonosnak. A kezdő ár 649 dollár a kisebb, 5 inches kijelzőjű telefonhoz, ezen felül minden Pixel előrendeléshez Daydream Views promó kódok járnak.

Videó a telefonokról itt!

google-pixel-google-pixel-xl

Daydream View headset

A Google végre piacra dobta első Daydream VR headsetét, ami elmondásuk szerint könnyű és viselete is kényelmes, miután olyan anyagból készült, melyet a ruháknál is használnak – a dizájnhoz pedig profi tervezőket kértek fel. A headset csak olyan telefonokkal működik, melyek támogatják a Daydreamet.

A headseten működnek a Google Street View, a YouTube és a Google Photos appok is, melyek irányíthatóak is a kütyükől. Novemberben kerül piacra, 79 dollárért.

Videó a headsetről itt!

google-daydream-headset

Chromecast Ultra

A Chromecast új verziója támogatja a HDR, Dolboy Vision és 4K kontenteket is, emelett felturbózták egy Ethernet porttal is – funkciója ugyanaz: egy kis lemez, amit be tudunk dugni a tévébe és máris tudunk lejátszani bármit telefonunkról a televízió képernyőjére vetítve. Az Ultrát novembertől lehet megrendelni, decemberben kerül kiszállításra, ára 69 dollár. A Google Play a kütyüvel párhuzamosan kezdi meg 4K-filmek értékesítését.

chromecast-ultra

Google Wifi

Az OnHubbal való együttműködés után a Google elkezdett saját routereket gyártani. A kis routereket környezetünk különböző pontjain helyezhetjük el, hogy minél jobb legyen lakásunk vagy irodánk sávszélessége a különböző területeken. A hálózatot a routerek segítségével egy appon keresztül is irányíthatjuk – így például le is állíthatjuk, ha nem akarjuk, hogy este 10 után a kölyök titokban internetezzen. Egy router ára 129 dollár, egy hármas csomagép pedig 299 dollár. Az előrendelés novemberben kezdődik, az első szállítmányt decemberben indítják útnak.

google-wifi

Google Home

Már május óta tudjuk, hogy a Google hamarosan piacra dob egy home assistant kütyüt, most pedig meg is érkezett a Google Home, 129 dolláros áron – ha hármat akarunk vásárolni, az ár 299 dollára kúszik fel. A kütyü segítségével kézzel és hanggal is tudjuk irányjtani a lakás fényeit, feljegyezhetünk megjegyznivalókat, zenét és tv-t irányíthatunk – lényeg, hogy fel se kelljen állni a kanapéról. A dizájnos kütyü belső hangszóróval és az alap, ezüst színű aljzaton kívül hat másik színben érkezik a piacra, november 4-től.

Videó a Google Home-ról itt!

google-home

Forrás: The Verge