Androidon már elérhető a Work Chat.

A Facebook at Work szolgáltatást az egyszerűség kedvéért sokszor munkahelyi Facebooknak hívják, aminek a lényege, hogy a segítségével létre lehet hozni egy olyan munkahelyi fiókot, amely elkülönül a személyes Facebook-fióktól. A Facebook at Work-fiókkal felhasználhatók a Facebook eszközei a kollégákkal való kommunikációhoz. A munkahelyi fiókból megosztott tartalmak csak a vállalat többi felhasználója számára lesznek láthatóak. A Facebook at Work tulajdonképpen a munkatársak közötti kommunikációhoz és együttműködéshez biztosít professzionális környezetet a Facebookon.

Ehhez kapcsolódóan már elérhető a Work Chat üzenetküldő alkalmazás, egyelőre csak Androidra – szúrta ki az Android Police. Ez persze még csak azon vállalatok dolgozói számára használható igazán, akik már benne vannak a Facebook at Work kísérleti fázisában. Vagyis már bárki letöltheti az appot, de a használatához szükség van a Facebook at Work-fiókra is.

facebook-work-chat

Az alkalmazás nagyon hasonlít a Messengerhez, a legfőbb különbség annyi, hogy itt nem tudunk az összes facebookos ismerőseinkkel beszélgetni, hanem csak a munkatársainkkal való kommunikációra lehet használni. Ezen felül az appon belül létre lehet hozni munkacsoportokat, lehet indítani VoIP hívásokat, de szórakoztató matricákat is lehet küldeni a munkatársaknak.

Arról egyelőre nincs hír, hogy iOS-re mikor lesz elérhető az üzenetküldő alkalmazás. A Facebook at Work részleteiről itt lehet többet megtudni.