A WhatsApp több mint 150 országban vezette be a Csatornákat, amely privát lehetőséget kínál a fontos frissítések fogadására. Több ezer szervezetnek, sportcsapatnak, művésznek és véleményvezérnek adnak otthont, akiket az emberek közvetlenül a WhatsAppból követhetnek.

Azt írja a Whatsapp a Csatornákról: „célunk, hogy a lehető legprivátabb közzétételi szolgáltatást alakítsuk ki. A csatornák elkülönülnek a csevegéseidtől, és a többi követő számára nem látható, hogy te kit követsz. Emellett az adminisztrátorok és a követők személyes adatait is védjük.”

A Csatornák globális kiterjesztésével párhuzamosan a következő fejlesztéseket vezetik be:

  • Továbbfejlesztett csatornatár – Most már az ország alapján automatikusan szűrt listáról válogathatunk a követhető csatornák közül. Megtekinthetjük továbbá az új, a legaktívabb és a követők száma alapján népszerű csatornákat is.
  • Reakciók – Hangulatjelekkel reagálhatunk visszajelzés gyanánt, és megnézhetjük a reakciók teljes számát. A követők nem látják, hogyan reagálunk.
  • Szerkesztés – Az adminisztrátorok hamarosan már módosíthatják is a frissítéseiket legfeljebb 30 napig, amikor is automatikusan törlik őket a kiszolgálókról.
  • Továbbítás – Amikor csevegésekbe vagy csoportokba továbbítunk egy frissítést, az egy hivatkozást is tartalmaz majd a csatornára, hogy az emberek többet is láthassanak belőle.

Ez azonban csak a kezdet, írja a Meta – a jövőben további funkciókkal bővítik majd a Csatornákat a felhasználóiktól érkező visszajelzések alapján. Emellett az elkövetkező hónapokban bárki számára lehetővé tesszik, hogy csatornát hozzon létre.