Rengeteg új tartalommal bővül a jövőben a Spotify és az Apple Music kínálata, miután a nem hivatalos remixek is zöld utat kapnak, hála a Dubsetnek.

dubset-spotify-apple-music

Az Apple még márciusban, míg a Spotify májusban kötött szerződést a SoundCloud nagy versenytársával, mely a mai napon le is szállította az első kontenteket a Spotify-ra: Anderson .Oaak Room In Here című dalának DJ Jazzy Jeff Remixét. A nem hivatalos remixen kívül a Dubset szerint pedig hamarosan a több dalból álló multimixek is megjelenhetnek a streaming-szolgáltatókon.

dubset-spotify

Bár a hivatalos kiadók nem igazán kedvelik a nem hivatalos remixeket, mivel valaki más keres pénzt nélkülük az ő termékükkel, a Dubset éppen azon alapul, hogy a kiadók is jól járjanak ezekkel a mixekkel. A Dubsetre feltöltött minden mix minden pici részletét a Gracenote audio ujjlenyomatai vizsgálják meg és összevetik a Mixbankba feltöltött hivatalos dalokkal. Vagyis bármennyi hivatalos hanganyag van felhasználva egy mixbe, azt a Dubset észleli, sőt azt is fel is tudja bontani, hogy milyen dal milyen arányban szerepel. Így pedig a lejátszás után arányosan kapnak részesedést a kiadók is.

A Dubseten havonta 700 millió ember hallgat mixeket, vagyis az nem kérdés, hogy mind az Apple Music, mind a Spotify jól jár az üzlettel – sőt, még a hallgatók is, akik minden jel szerint érdeklődnek is a nem hivatalos tartalmak után. Ráadásul a dj is megkapja a maga részét lejátszások után.

A hírnek egyedül csak a SoundCloud nem örülhet, hiszen nem csak látogatottsága kerülhet veszélybe, hanem az esélyek is a pletykáról, mely szerint a Spotify fel akarja vásárolni a gyengélkedő platformot

Bár a nagy streming piacon már csak a Spotify és az Apple van valódi nagy versenyben, a Spotify elsőként használta ki a Dubset-szerződése gyümölcsét, mely gyümölcsöző húzás lehet. Bár a cég továbbra sem nyereséges, a küzdelmei egyre hatásosabbak: gondoljunk csak a Heti kaland óriási sikerére vagy újfajta hirdetéseire.

Forrás: TechChrunch