A Facebook hírfolyam legnagyobb átalakulása következhet a jövőben, erre utal egy alkalmazás fotó. A közösségi oldal fejlesztői egy új rendszert tesztelnek, amelyben sokkal több tematikus tartalom jelenne meg, azok kategóriákra bontva egyszerűen szelektálhatók lennének.

facebook-hirfolyam-teszt-1

A Twitteren pénteken felbukkant kép szerint a Facebook úgy növelné a hírfolyam felhasználói élményét, hogy több szekciót tenne bele, megjelennének globális hírek, a sport és az étel folyamok is többek között. Természetesen az elsődleges kategória továbbra is a jelenleg elérhető „hagyományos” hírfolyam lenne, amelyben egy algoritmus válogatja a tartalmakat.

A Mashable-nek megerősítette a Facebook a teszteléseket, viszont arról részletesebb információkat nem adott. A megjelent androidos képernyőképek alapján úgy tűnik, hogy a különböző kategóriák alul lesznek kiválaszthatók, illetve azok tartalma szerkeszthető lesz. Sok alapértelmezett kategória lesz, ezek azonban elrejthetők. Így ha a sport, vagy zenei hírek nem érdeklik a felhasználót, ezt az oldalt a hírfolyamban egyszerűen kikapcsolhatja.