Egy kutatás szerint a közösségi média jó hatással van az idősebb generáció általános egészségi állapotára.

Az Egyesült Királyságban és Olaszországban vizsgáltak olyan idős embereket, akik használnak valamilyen közösségi alkalmazást, mint például a Facebookot vagy a Skype-ot – írja a Guardian. A tanulmány szerint a kognitív képességük jelentősen jobb állapotban van azoknak az időseknek, akik aktívak ezeken a csatornákon.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-perplexed-senior-couple-laptop-computer-image6212840

A két országban összesen két évig zajlottak a kutatások, amiknek mintegy 120 alanya volt. A kutatók megállapították, hogy annak a csoportnak, amelyiknek biztosítottak számítógépet, szélessávú internetelérést, stb., sokkal jobb eredményeik születtek. Hiszen ők kevésbé érezték magányosnak, elszigeteltnek magukat, a különböző kommunikációs csatornákon keresztül tarthatták a kapcsolatot ismerőseikkel, rokonaikkal. Sőt, a vizsgálat előtti időszakhoz képest többen is mind mentálisan, mind fizikálisan sokkal egészségesebbnek érezték magukat.

A kutatók szerint igazából nem az a meglepő, hogy az ember, adódóan abból, hogy társas lény, jobban teljesít olyankor, ha nem elszigetelődve él. A nagy eredmény inkább az, hogy a mentális és fizikai egészségre is hatással van mindez.