A Facebook a Portal nevű eszközének sikere után úgy tűnik egy okosórát dob piacra a Facebook, legalábbis a pletykák már egész pontos leírásokról szólnak. 

Bár már korábban próbálkozott hasonlóval más cég is, és nem ért el túl nagy sikereket, a Facebook mégis újra megpróbálja, milyen lenne, ha kamerát építene az órába. Ráadásul kapásból kettőt, és a kijelző könnyedén lecsatolható lesz a kényelmesebb fotózás érdekében. Természetesen a fényképeket azonnal meg is lehetne osztani a közösségi oldalon. Azt egyelőre  nem tudni, hogy milyen szenzort terveznek az órába, de valószínűleg rosszabbat, mint ami bármelyik középkategóriás telefonban található, így kérdés, hogy valaki miért ne a telefonjával készítene és osztana meg továbbra is képeket. 

A pletykák szerint Android-alapú lenne a szoftver, de lehetséges, hogy saját operációs rendszert fejlesztenek, ez viszont azt jelentené, hogy nem csak egy viselhető eszközt terveznek a piacra dobni hosszútávon. eSIM képes lenne, legalábbis abból, hogy a mobilhálózatokat támogatná, erre lehet következtetni, és az információk szerint jövő nyáron lehet majd megvásárolni. 

Forrás: The Verge