Amikor az Instagram tavaly bejelentette a Stories funkciót, sokan észrevehették, hogy ez bizony rendkívül hasonlít a Snapchatre. Minden jel arra mutat, hogy a 24 órás történetek minden platformon megjelennek.

Így fog kinézni a Facebook Stories!

A TechCrunch számára adott interjúban a Facebook szóvivője elmondta, hogy a közösségi oldal régóta az a hely, ahol az emberek megosztanak dolgokat a barátaikkal, a családjukkal. Azonban az elmúlt években a megosztási szokások is változtak, teljesen más jellegű tartalmak hódítanak ma, mint 2, vagy 5 évvel ezelőtt. Ezért a Facebook is követi a rendeket és igyekszik olyan új megoldásokat kínálni, amivel gyorsan lehet szórakoztató tartalmat készíteni, megosztani.

Ennek lehet része a Facebook Stories! Az Instagram Történetekkel szinte teljesen megegyező funkcióban az egyetlen lényegi különbségnek jelenleg az tűnik, hogy itt a Facebookon történik a megosztás és nem a képmegosztó alkalmazásban.

A Facebook Stories az Instagram megoldásához hasonló UI-t kap, a hírfolyam tetején jelenhet meg körökben és 24 órán keresztül érhető el, utána eltűnik az éterben.

Ez az új funkció jelenleg tesztelés alatt áll, az Írországban élő felhasználók számára jelent csak meg az androidos és iOS alkalmazásban. Egyelőre még nem tudni, hogy mikor válhat elérhetővé globálisan is.

Forrás: TechCrunch