iOSen és Androdidon is elérhető a ma, Londonban debütált Bubble nevű applikáció, ami könnyen válhat a bébiszitterek és szülők sztáralkalmazásává.

Bubble

Az app lényege, hogy a szülők olyan bébiszitterek közül válogathatnak felületén, akiket más ismerőseik ajánlanak – ezeket az ismerősöket az applikáció a felhasználó Facebook-ismerősei és telefon kontaktjai közül választja ki – vagyis az alkalmazáshoz Facebook-fiókkal lehet csatlakozni. Az appban a profil összeköthető azzal is iskolával vagy óvodával is, ahova a felhasználó gyermeke tartozik. Ezen felül a felhasználók rendelkeznek egy speciális ajánló kóddal is, amivel meghívhatnak más szülőket, vagy akár bevált, ajánlott bébiszittereket is az applikációba.

Röviden és velősen: az alkalmazás a felhasználók saját szociális körét használja fel arra, hogy biztos, megbízható ajánlatokat tudjon adni a bébiszittereket illetően.

A kiválasztott bébiszittereknél az appon belül ismerősök teljes lánca látható, akik ajánlották a vigyázót, akit természetesen fel is lehet kérni arra, hogy vigyázzon a gyerekre.

A startup az eddig megszokott bébiszitter-ügynökségeket kívánja felváltani – a logika pedig nem is rossz: hiszen kiben bíznánk meg jobban, ha gyerekeink felügyeletéről van szó? Egy idegenben, akit egy ügynökség ajánl, vagy akit ismerőseink?

A startnál 150 londoni bébiszitter érhető el az applikáción, az első 10 napban a beta-tesztelésen pedig 300 felhasználó iratkozott fel az alkalmazásra.

A Bubble nem von le részesedést a bébiszitterektől – a szülőket viszont minden egyes dealnél 3,5 fonttal terheli.

Forrás: TechCrunch