Tetszik? Nem tetszik? Ez van.

Évek óta kérik a felhasználók, hogy legyen végre „dislike” gomb a Facebookon. Mark Zuckerberg most bejelentette, hogy engednek a nyomásnak, és már dolgoznak azon, hogy a lehetőség minél hamarabb elérhető legyen – írja a Business Insider.

A Facebook-vezér célja persze nem az ezzel a lépéssel, hogy az emberek „lehúzzák” egymás megosztását, hanem inkább az, hogy az együttérzéseket ki lehessen fejezni – például egy természeti csapással, a mostani menekülthelyzettel, vagy családi tragédiával kapcsolatban.Azt szeretné, hogyha a „dislike” funkciója az lenne, hogy az empátiát kifejezhessük a segítségével – fogalmazott Mark Zuckerberg.

dreamstime_s_44310287

Arról már tavaly decemberben írtunk, hogy Mark Zuckerberg arról beszélt, hogy „gondolkozik” az új gomb bevezetésén, de akkor még semmi konkrétumot nem lehetett erről tudni.

Korábban pedig Bret Taylor, a Like/Tetszik gomb “atyja” nyilatkozott arról, hogy szerinte nem lesz ilyen lehetőség, ugyanis nem lehet kizárni, hogy egyesek ezt a formáját használnák ki a netes zaklatásnak, vagy egyéb negatív kritikának. Valószínűleg éppen ez lehet az oka annak, hogy Mark Zuckerberg olyan sokáig ellenállt a felhasználók kérésének.