Ha a munkahelyünk fizet, végre lehet majd Facebookot használni munka közben. Amit eddig nem tett, ugyebár!
friends-rachel

A pletykák szerint a social media óriási végre bevezeti az eredetileg 2015 elejére tervezett Facebook At Work platformot, aminek a segítségével a cégen belül tudunk majd kommunikálni kollegáinkkal, a Facebook legtöbb funkcióját kihasználva.

A Facebook a tervek szerint a cégeket aktív felhasználóként fogja terhelni, ahelyett hogy megszabott összeget kérne a szolgáltatásért.

Hogy mire is lesz jó a Facebook At Work? Az előfizető cégek alkalmazottai egy speciális Work Feedben külön láthatják kollegáik bejegyzéseit, ezen felül itt beszélhetik meg az egyeztetnivalókat és feladatokat is ki tudnak osztani egymásnak. Vagyis nagyjából arról van szó, amit a Podio, a Convo vagy a Microsoft Yammer is tud. De lesz élő videó is a platformon, ha esetleg nem tudunk ott lenni a meetingen. Eddig erre lehetett használni az ingyenes Skype-ot is, de ezt csendben jegyezzük meg. A Facebook At Workön belül ezen felül csoportokat is létrehozhatunk és a Messenger is használható lesz külön a kollegák között, azon belül is elérhetővé teszik mind az audio mind a videó hívás opciókat.

Azt láthatjuk, hogy a Facebook ezúttal nem a spanyol viaszt találta fel és a szolgáltatás úgy lép piacra, hogy olyan sürgős szükség nincs is rá, akinek pedig mégis, már használja a konkurenciát. De akkor miben bízhat a Facebook?

A válasz egyszerű: abban, hogy a felhasználók egy ismerős felületet használhatnak, amit nem kell megtanulniuk külön kezelni, hanem már évek óta rutinosak benne, ráadásul regisztrálni sem kell, hiszen a kollega minden bizonnyal már fent van Facebookon. Ezen felül a biztonsági beállítások is sok opcióval kecsegtetnek.

 

Forrás: TechCrunch