A stream lehetőségét a hírességek és a magánszemélyek után a hivatalos oldalak is megkapják.

Még december elején érkezett a hír, hogy az élő stream hamarosan megérkezik a Facebook felhasználói számára (erről bővebben itt írtunk). A hírességek hitelesített profiljainál ez már augusztusban megjelent.

facebook-live-pages

A magánszemélyeknél egyelőre iOS-en fog majd megjelenni az új funkció, Androidra pedig 2016 elején várható majd a bemutatás. Az állapotmegosztáshoz érkezik majd egy új gomb, amivel tudjuk rögzíteni ezeket az élő közvetítéseket, és természetesen megválogathatjuk a közönséget is, hogy kikhez jusson el a videónk (beállíthatjuk a publikus megosztást, de egy kisebb körre is leszűkíthetjük az elérhetőséget, pont, mint egy bármilyen állapotmegosztásnál). A közvetítés alatt pedig nyomon lehet követni azt is, mennyien nézik azt, illetve élőben lehet kommentelni a látottakat.

Újdonság, hogy ezt a funckiót tovább bővítik: a hitelesített Facebook-oldalaknál is lehet majd ilyen közvetítéseket, kérdezz-felelek lehetőségeket, élő bejelentéseket streamelni. Egyelőre ez azonban még csak iOS-ről lesz elérhető.